Eşofman Nasıl Yazılır?
05.06.2022

Eşofman Nasıl Yazılır?

Günün her saatinde özellikle de spor yaparken inanılmaz derecede konfor sağlayan eşofman, en fazla yazım ve telaffuz hatası yapılan kelimedir. Fransızca kelime kökenli olan eşofmanın çok değişik şekillerde telaffuz edildiğini duymuş veya yazıldığını görmüş olabilirsiniz. Yanlış telaffuz edilse bile çoğu zaman eşofmandan söz edildiği anlaşılır. Çünkü o yanlış telaffuzlara fazla aşinayız. Bazı kelimelerin yazılışı ile telaffuzu aynı değildir. Eşofman birden fazla şekilde telaffuz edildiği için nasıl yazıldığı merak konusudur. Eşofmanın doğru yazılışı eşofmandır.

Eşofmanın Kelime Kökeni

Eşofman, Fransızca’da ısıtma, ısınma, sporda ısınma hareketleri anlamına gelen échauffement sözcüğünden alıntıdır.

Eşofmanın Yanlış Telaffuzları

Eşofman kelimesinin yanlış telaffuzlarında çok yaratıcı kelimelere rastlamak mümkündür. Bu kelimeler özellikle daha önce duymayan kişiler için tebessüm ettirici olabilir. Eşofman kelimesini söylerken veya yazarken en sık kullanılan yanlış kelime eşortmandır. Bu haliyle daha zor telaffuz edilse de eşortman kelimesinin kullanımı şaşırtıcı derecede çoktur.

Bazen bu kelime eşortman yerine aşortman olarak da kullanılır. Bazı kişiler ise aslında çok basit olan eşofman kelimesini haşortman olarak kullanır. Temelde bu 3 kelimenin hepsi yanlıştır. Fakat bu yanlışlıklara rağmen aslında eşofmanın kast edildiği hemen hemen herkes tarafından anlaşılır. Çünkü bu yanlış kelimeler dilimizde çok fazla yer etmiştir.

Eşofman En Çok Nerelerde Kullanılır?

Eşofman, diğer giyim ürünlerine göre oldukça rahat bir kıyafettir. Bu nedenle günümüzde sporun yanı sıra günlük kıyafet olarak da kullanılır. Özellikle yoğun tempolu geçen günün ardından evinde dinlenmek isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında eşofman bulunur. Çünkü eşofman, hem uzanıp dinlenmeye hem de ani gelişen durumlarda dışarı çıkmaya uygun bir kıyafettir. Bu nedenle günümüzde özellikle gençler arasında eşofman kullanımı çok yaygındır.

Eşofman ile birçok aktiviteyi rahat bir şekilde yapmak mümkündür. Spor yapmak, yürüyüş yapmak, alışverişe gitmek, kafede zaman geçirmek ve uzun yolculuklara çıkmak gibi daha birçok yer ve mekân için eşofman ideal bir kıyafettir.

En Çok Tercih Edilen Eşofman Modelleri

Günümüzde kullanımı çok yaygın yaygın olduğu için eşofman tasarımlarına çok önem verilir. Bu sayede modern tasarımlı ve konforlu eşofman modellerine ulaşmak çok kolaydır. Eşofman aslında temel olarak bir bütünü ifade eder. Bu nedenle sadece alt bölümünden söz ederken eşofman altı tabiri kullanılır. Bir bütünü ifade etse de her iki parçanın bir arada bulunduğu haline eşofman takımı denir. Alt parça için eşofman altı tabiri kullanılsa da üst parça için eşofman üstü tabiri pek kullanılmaz. Geçmişte eşofman daha çok takım olarak kullanılırken günümüzde takım yerine birbirinden bağımsız alt ve üst parçaların kombinlenmesiyle de kullanılır.

Eşofman modelleri çok çeşitlidir. Çünkü birçok kumaş türünden eşofman yapılır. Kumaş türlerinin yanı sıra alt ve üst parçaların farklı şekillerde tasarlanması da çeşitliliği artırır. Cepli, cepsiz, likralı, pamuklu, dar paça, bol paça gibi seçenekler sayesinde eşofman, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bu çeşitlilik kullanıcılar için büyük bir avantajdır.

Eşofman Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

Eşofman, spor tarza hitap eden bir giyim ürünüdür. Bu nedenle altına en çok spor ayakkabı yakışır. Günümüzde eşofman kombinlerinde kullanılabilecek birçok spor ayakkabı çeşidi de mevcuttur. Spor ayakkabılar da eşofmanlar gibi son derece konforludur. Bu nedenle eşofman olsun olmasın spor ayakkabı kullanılır. Spor ayakkabı çeşitlerinden kullanımı en yaygın olanlar sneaker adı verilen, günlük kullanıma uygun olan modellerdir. Son yılların trend ürünlerinin başında gelen sneaker ayakkabılar hem eşofman hem de pantolondan elbiseye birçok kıyafet ile kombinlenebilir.